Tietoja minusta

Kirjailijakuva Punaisten panssarijuna 1918 -kirjaa varten. Into Kustannus, elokuu 2017. Kuva: Nauska.

Valmistuin maisteriksi Helsingin yliopiston arkeologian laitokselta, mutta työurani olen tehnyt kirjoittamisen ja viestinnän sekatyöläisenä. Historia on intohimoni ja kirjoitan nykyään työkseni tietokirjoja joiden aihepiirit vaihtelevat kivikaudesta lähihistoriaan. Teemallisesti kirjojani yhdistää yksilön kokemus suurten tapahtumien tai vaikeasti ymmärrettävien asioiden keskipisteessä.

Elokuussa 2019 ilmestyi uusin kirjani ”Hennalan helvetti” SKS:n kustantamana. Tarkastelen siinä Hennalan vankileirihelvettiä kasvatusosaston työn kautta. Kirja on viimeinen osa trilogiasta, jossa seuraan isoenoni vaiheita alkaen tammikuusta 1915 kun hän muuttaa Asikkalan Vesivehmaalta Helsinkiin töihin ja päättyen elokuuhun 1919 kun hän kävelee vapauteen Konnunsuon vankisiirtolasta, minne Hennalan vankeja lähetettiin kun vankileiriä oltiin sulkemassa.

Trilogian edellinen osa ”Punaisten panssarijuna 1918” ilmestyi Into Kustannukselta elokuun 2017 alussa. Kirjani tarina rakentuu muistitietoaineistosta sekä asiakirjalähteistä ja sitä kuljettaa eteenpäin Suomen punaisen kaartin panssarijuna n:o 1. Sisällissodan tapahtumia tarkastellaan junan liikkeiden kautta. Miehistön sekä junaan liittyvien henkilöiden kohtaloita seurataan johdonmukaisesti sodan alusta sen katkeraan loppuun saakka.

Isoenon tarinan ensimmäinen osa ilmestyi blogimuotoisena kategoriassa ”Isoenon Helsinki 1915-1917”. Täydensin panssarijuna-kirjan tapahtumia ennen sisällissotaa ja valotin lisää siinä esiintyvien henkilöiden taustoja, alkaen tammikuusta 1915 kun nuori isoenoni tulee maalta töihin Helsinkiin. Blogini muut kategoriat keskittyvät nekin historiaan sekä arkeologiaan, erityisesti kalliotaiteen kiehtovaan maailmaan.

Haluatko kysyä jotain, kommentoida aiheistani tai antaa lisätietoja? Olen suunnattoman iloinen, jos otat yhteyttä: